Ga eens lopen!

22 augustus 2018, door Marjet Winsemius
3 min

Jippie!! De scholen zijn weer begonnen! Nou ja, in delen van het land. Maar juist aan het begin van het schooljaar gebeuren de meeste ongelukken. Dan is het fietsen nog wat onwennig en doen met name twaaljarigen – volgepompt met Vitamine D – extra stoer. Veilig Verkeer Nederland roept ouders dan ook op: Ga eens lopen! 

De scholen zijn weer begonnen

Elk nieuw schooljaar hangen ze er weer.  De banieren met de boodschap: ‘De scholen zijn weer begonnen.’ Godzijdank, zeg ik ieder jaar tegen die vrolijke vlaggen. De vakantie heeft toch ECHT lang genoeg geduurd. Maar ze hangen er natuurlijk niet voor niks.

Een keertje oefenen

Dit jaar komt Veilig Verkeer Nederland naar buiten met een nieuwe boodschap voor ouders: Ga eens lopen. Juist om de ‘nieuwe’ drukte na de vakantie wat te spreiden, hoopt men dat ouders nog even de moeite nemen gezellig samen naar school te lopen. Het kan nog, het weer zit nog mee én het geeft tieners die hun ouders liever thuis laten wat meer ruimte. En de week daarop samen naar school fietsen staat wat VVN betreft voor de tweede week op het programma. 

 
De scholen mogen dan wel weer begonnen zijn. Het ouderschap gaat vrolijk door!
 
Door Renate Tromp


Terug naar overzicht

Leave a Reply