Persbericht: Kinderen vertellen politiek wat zij belangrijk vinden

8 maart 2017, door Marjet Winsemius
5 min
Hallo Den Haag!

Hier de kinderen van Nederland. We hebben een boodschap voor jullie. Want hoe kun je nou over onze toekomst beslissen, als je niet weet hoe wij erover denken? We mogen misschien nog niet stemmen, maar we vertellen jullie wél graag wat wij belangrijk vinden. We hoeven toch geen stropdas te dragen om door jullie gehoord te worden? Nou dan! #stropdaschallenge accepted!

De BV Familie lanceert vandaag de stropdaschallenge voor kinderen. Kinderen nemen een video op waarin ze vertellen wat zij zouden doen als ze de baas van Nederland zouden zijn. Terwijl ze dit vertellen knippen ze een (zelfgemaakte) stropdas door. Deze video kunnen ze vervolgens delen op social media om hun stem ook te laten horen. Kinderen en ouders kunnen kijken op stropdaschallenge.nl voor meer informatie.

‘In alle politieke discussies gaat het nauwelijks over kinderen of onderwerpen die kinderen aangaan’, aldus initiatiefnemer Marjet Winsemius. ‘Terwijl kinderen zelf vaak heel mooie oplossingen kunnen aandragen. Oplossingen die de stropdassen uit Den Haag niet bedenken. Vandaar dat wij alle kinderen oproepen om mee te doen en anderen te nomineren.’

Stemwijsouders

Eerder lanceerde Winsemius al met Voor Werkende Ouders en Ouders & Onderwijs de stemwijsouders.nl, een stemwijzer voor ouders met opgroeiende kinderen. ‘Wij vinden het belangrijk dat gezinnen met opgroeiende kinderen een bewuste keuze kunnen maken voor een politieke partij. De dagelijkse uitdagingen waar ouders voor staan komen nauwelijks naar voren in het politieke debat. Een gemiste kans, vinden wij’, aldus Marjet Winsemius.

____________________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjet Winsemius, 06-46004437 of info@bvfamilie.nl. Kijk voor de actie op www.stropdaschallenge.nl. Op social media kunt u de challenge vinden onder Facebook of Twitter.
Bijgaande illustraties zijn rechtenvrij te gebruiken.

Vanaf vanmiddag kunt u de eerste video’s op social media verwachten. Mocht u behoefte hebben aan een voorbeeld, dan kunt u een mail sturen naar info@bvfamilie.nl.

De BV Familie is een nieuw initiatief. Binnenkort volgt er meer informatie. Wilt u op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan een mail, info@bvfamilie.nl.


Terug naar overzicht

Leave a Reply