Oproep aan basisscholen: maak een jaarplanning!

23 augustus 2018, door Marjet Winsemius
4 min

Ouders en kinderen lopen elk jaar vlak voor de zomervakantie over van de leuke schoolactiviteiten. Nu de scholen weer gaan beginnen, roept de BV Familie basisscholen op: Potjandosie, maak eens een jaarplanning!

Leuke dingen doen op school. Geen ouder en zeker geen kind kan er tegen zijn. Natuurlijk niet. Maar wat zo jammer is: aan het einde van het schooljaar trekken de scholen een eindsprint en zit de agenda telkens overvol. Een kleine selectie: juffen- en meesterdag, schoolreisje, musical, sportdag…. het lijkt wel of alles tegelijk doen leuker is.

De BV familie loopt over

Nou, niet dus! Het zorgde ook dit jaar in veel gezinnen voor behoorlijk wat stress zo vlak voor de vakantie. Het is net de druppel die de BV familie emmer doet overlopen. BV Familie roept namens ouders alle scholen bij de start van het nieuwe schooljaar op: doe wat aan je planning!
Scholen, maak een jaarplanning

Wie een probleem oppert, neemt graag ook een oplossing mee. Dus roept de BV Familie alle basisscholen in Nederland op: maak aan het begin van het jaar gewoon een jaarplanning. Plan de sportdag in september, de juffendag in maart en het schoolreisje in april. Check wanneer de avondvierdaagse is, zodat je niet tegelijk de Cito’s doet. Kleine moeite, groot plezier! En zet die jaarplanning pontificaal op je website. Bijkomend voordeel is dat er met een goede planning in de hand ook ruime hulp van ouders mag worden verwacht.

Decemberstress

Vorig jaar schreven we er al een blog over de decemberstress, die veelvuldig werd gedeeld. De aanloop naar de zomervakantie is zowaar nog erger. We hopen dat met deze actie, scholen wakker worden geschud en rekening willen houden met kinderen, ouders en met zichzelf, want ook voor alle leerkrachten zijn die laatste weken pittig. Om de mening van families nog beter te peilen en daarmee te vertegenwoordigen hebben we naast de oproep ook een enquete lopen. Vul hem vooral in en laat ons jouw mening weten.


Terug naar overzicht

Leave a Reply