Wie zijn wij!

BV Familie is een sociale beweging om het makkelijker te maken voor alle familie’s in Nederland. Met een kritische blik, een knipoog, maar ook met actie.  We maken het makkelijker met praktische tips en informatie. We gaan ten strijden tegen zaken die onnodig moeilijk zijn. Met andere woorden: de BV Familie is opgericht, omdat geen enkel bedrijf zó bijdraagt aan de maatschappij als familie.

Druk, Druk, Druk

De druk op families is de afgelopen decennia opgelopen. Veel ouders ervaren de druk van het ouderschap als steeds grotere uitdaging. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, ballen hoog houden, niet alles weten, onzeker en kwetsbaar, voldoen aan alle verwachtingen, goede ouder zijn. Het zijn slechts voorbeelden.
De participatiemaatschappij, de vergrijzing, de politieke situatie in de wereld en op straat, de komst van het internet en social media en de rol van vrouwen op de arbeidsmarkt hebben onder andere grote invloed op de maatschappij. Gezinnen komen voor steeds meer voor verschillende knelpunten te staan.

Simpel voorbeeld

Je hebt nu 4 werkenden op 1 oudere. In 2040 is dit getal omgedraaid, 1 werkende op 4 ouderen. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld de pensioenen niet kunnen betalen. Of dat de zorg voor ouderen onuitvoerbaar wordt. En dan te bedenken dat wij, de generatie ouders van nu, dan de ouderen zijn. Als wij het dus nu niet veranderen, dan zijn onze kinderen en wijzelf straks de pineut.

Daarom BV Familie

BV Familie wil hier samen wat aan veranderen. BV Familie is een sociale beweging van ouders voor ouders om het makkelijker te maken voor gezinnen. We willen oplossingen voor de uitdagingen waar families tegenaan lopen en een maatschappij waar oog en aandacht is voor gezinnen en hun uitdagingen.

Dit doen we door ouders beter te ondersteunen.  Door er met elkaar over in gesprek te gaan, #hebheterover. Door projecten te starten. Door te lobbyen in Den Haag en onderzoeken te doen onder ouders. Maar vooral door samen te werken met allen die ons doel ondersteunen, het echt makkelijker maken. Met elkaar bereik je namelijk meer en door onze krachten te bundelen worden we een olievlek waar rekening mee gehouden moet worden.

Doe je mee?

Ben je het met ons eens? Moet er echt wat veranderen? Doe dan mee. Dat kan op heel veel manieren, bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij de BV Familie, door ons te volgen op Facebook, Instagram of Twitter. Of vind je het misschien leuk om mee te denken in ons panel of wil je een blog schrijven? Mail ons dan!

Onze oprichters

BV Familie is een initiatief van Stichting Voor Werkende Ouders (SVWO). De stichting wil de juiste voorwaarden om werk en zorg te combineren. Renate Tromp en Marjet Winsemius zijn de drijvende kracht achter de BV Familie.

Renate Tromp is founder & editor van Ambitious Mama. Ze startte haar carrière in de bladen, stapte over naar de reclame en later communicatie maar ontdekte dat haar hart bij schrijven ligt. En bij vrouwen, of beter gezegd ‘de emancipatie van’ vrouwen. Zonder verzuring. Waarvan akte. Renate woont samen met Bas en heeft twee kinderen: Josephine en Christiaan.

Marjet Winsemius is directeur van Stichting Voor Werkende Ouders. Na de Hoge Hotelschool in Den Haag te hebben afgerond, ging ze aan de slag als adviseur in communicatie en projectmanagement. In 2010 richtte ze Voor Werkende Moeders op, later Stichting Voor Werkende Ouders, omdat de bezuinigingen op de kinderopvang en de discussie over vrouwen naar de top niet klopten, volgens haar. Marjet is getrouwd met Michel en heeft een tweeling, Max en Lieve.

Wat Ouders Willen Weten 

Wil jij objectieve, praktische informatie op het moment dat jij het nodig hebt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief Wat Ouders Willen Weten (WOWW).

Meld je aan

Join the Family!

Denk jij ook dat het echt makkelijker kan: werk, zorg, kinderopvang, school, sportclubs, schuldgevoelens? Schrijf je gratis in en join the family!

Doe je ook mee?

Wat Ouders Willen Weten

Wil jij objectieve, praktische informatie op het moment dat jij het nodig hebt? Schrijf je dan in voor de WOWW, Wat Ouders Willen Weten.

Meld je aan

Join the Family!

Denk jij ook dat het echt makkelijker kan: werk, zorg, kinderopvang, school, sportclubs, schuldgevoelens? Doe dan ook mee!

Doe je ook mee?