post main
X

Wat Ouders Willen Weten

Krijg je binnenkort een kind, of heb je een (jong) gezin? Gefeliciteerd! En succes! Want met de voorbereidingen en al het uitzoekwerk alleen al kun je behoorlijk druk zijn. Weet jij bijvoorbeeld…

-        … wat je allemaal moet beslissen en regelen voor de bevalling, de opvang van je kind, de basisschool?

-        … wat je rechten en plichten zijn als het gaat om ouderschap, verlof, gezag?

-        ...

post blog
X

BV Familie lanceert de WOWW

wo 14 juni 2017

Op Moederdag lanceerde de BV Familie de WOWW, Wat Ouders Willen Weten, tijdens het eerste BV Familie Mini Festival. Het was een stralende dag met Vet Kindercabaret, achterwerk in de kast en nog veel meer. Een kleine impressie. Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar!.

post woww bericht
X

Wat is het voordeligst?

wo 14 juni 2017

Wat ga je doen? Wat doet je partner? Als er een kind op komst is, kan je besluiten minder te gaan werken. Maar ook op andere momenten kan je overwegen om meer of minder te gaan werken.

Wat zijn nu de gevolgen van zo’n keuze voor je portemonnee? Dat is niet makkelijk in te schatten omdat er veel verschillende dingen van invloed hebben op je inkomen. Het Nibud heeft samen met Women Inc het makkelijk gemaakt: Bereken in zeven stappen met de WerkZorgBerekenaar hoe je er nu financieel voor staat en bekijk wat een andere werk-zorgverdeling betekent voor je financiële situatie. .

post woww bericht
X

Zo wordt eten leuk en lekker!

di 23 mei 2017

Gezond groeien, dat vraagt om voldoende en gezonde voeding. Maar hoe maak je gezond eten voor je bijna-4-jarige leuk en lekker? Het Voedingscentrum heeft tips voor alle maaltijden en tussendoortjes!.

post woww bericht
X

School en kwaliteit: wie houdt dat in de gaten?

di 23 mei 2017

Je kind gaat bijna naar school. Je wilt dan wel weten, dat de gekozen school veilig is en je kind goed onderwijs biedt. De onderwijsinspectie houdt dat voor je in de gaten. Hun missie is 'Effectief toezicht voor beter onderwijs'. Ieder jaar bekijken zij of instellingen (van kinderopvangorganisaties tot hoger onderwijs voldoende kwaliteit bieden en financieel en bestuurlijk “gezond” geleid worden.

post woww bericht
X

Omgaan met afscheid: verlies en rouw bij kinderen

ma 22 mei 2017

Kinderen en dood? Dat hoort niet bij elkaar, zul je misschien zeggen. Toch krijgen veel kinderen op enig moment in hun jonge leventje te maken met het verlies van een dierbare. Hoe help je je kind om te gaan met zulk verdriet, dat zó intens kan zijn? Hoe help je het rouwen en helen? Deze nieuwsbrief van het CJG geeft inzicht in wat verlies bij kinderen kan betekenen en teweegbrengen op verschillende leeftijden, hoe het rouwproces globaal verloopt en wat je als ouder kunt doen om je kind zo goed mogelijk te begeleiden..

post woww bericht
X

Ouderschapsplan: kinderen voorop

ma 22 mei 2017

Ouderschap stopt niet wanneer jullie uit elkaar gaan. Neem daarom de tijd om samen een goed ouderschapsplan te maken met afspraken over bijvoorbeeld:

-        De (hoogte van de) kinderalimentatie: wie draagt wat bij en voor wat?

-        Waar je kinderen gaan wonen (denk aan inschrijving bij de gemeente, als die verandert)

-        Zorg over en contact met je kind(eren), inclusief halen/brengen en vakanties 

-        Hoe en wanneer je elkaar informeert en welke dingen overlegd moeten worden

Een ouderschapsplan is in jullie beider belang, maar vooral ook in dat van je kinderen.

post woww bericht
X

Je verdiende loon

zo 21 mei 2017

Wat je verdient, is misschien niet altijd wat je ook daadwerkelijk krijgt. Heb je vragen over minimumloon, je salaris, bruto-/nettoloon, cao's, vakbonden? Wil je weten of je wel hetzelfde verdient als een ander die hetzelfde werk doet? Ben je zzp'er en wil je weten welke tarieven in jouw beroepsgroep gangbaar zijn? Vul je gegevens in op de Loonwijzer!.

post woww bericht
X

Draagmoederschap als alternatief

zo 21 mei 2017

Kun je niet zwanger worden, of ben je niet in staat een zwangerschap uit te dragen? Voor sommige vrouwen en homoseksuele partners is draagmoederschap een uitkomst. Een draagmoeder is zwanger voor een ander en staat het kind na geboorte af aan de wensouder(s). In Nederland is alleen niet-commercieel draagmoederschap toegestaan. Hoe graag je ook een kindje wilt, je mag het niet kopen. Ook mag je bijvoorbeeld niet op social media een oproep doen voor een draagmoeder, noch jezelf aanbieden als draagmoeder.

post woww bericht
X

Mantelzorger? Mezzo biedt steuntje in de rug

di 09 mei 2017

Voor mantelzorgers is zorgen voor een kind intensiever en ingewikkelder dan voor de meeste andere ouders. Heeft je kind een fysieke of andere beperking, is het chronisch ziek, of op een andere manier hulpbehoevend? Heb je of krijg je ook de zorg over één van je ouders of een andere naaste?

Mantelzorg is zwaar, helemaal als je daarnaast ook nog een baan hebt. Een steuntje in de rug is dan heel welkom. Bij Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, kun je terecht voor advies en een luisterend oor, bijvoorbeeld via de Mantelzorglijn.

post woww bericht
X

Zwanger en zelfstandig ondernemer of werkeloos

ma 08 mei 2017

Ben je zelfstandig ondernemer en zwanger? Dan heb je recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering via het UWV. Word je binnenkort werkeloos, dan kun je via het UWV bovendien een werkeloosheidsuitkering (WW) aanvragen. Wat ook op jou van toepassing is, lees je vooral even goed in!.

post woww bericht
X

Scheiden en je pensioen: zo is het geregeld

ma 08 mei 2017

Gaan jullie uit elkaar, of zijn jullie al gescheiden? Wat gebeurt er dan met het pensioen dat jij en je partner hebben opgebouwd toen jullie nog samen waren? De regels voor de verdeling van pensioen bij echtscheiding, scheiding van tafel en bed of beëindiging van geregistreerd partnerschap zijn vastgelegd in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding. Alle informatie hierover vind je in het informatieblad van de Rijksoverheid..

Laad meer items